Web Analytics Made Easy - Statcounter

معلم منتخب شهر تهران درباره کتاب ریاضی گفت: چگالی و تعداد مفاهیم کتاب ریاضی بسیار زیاد است و می‌توان برخی مطالب مانند دنباله‌ها یا هندسه را از کتاب ریاضی دبیرستان حذف کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حجم بالای کتاب‌های درسی، دشوار بودن برخی مفاهیم برای دانش آموزان و از همه مهمتر کاربردی نبودن مطالب ارائه شده در مدارس سال‌هاست مورد انتقاد دانش‌آموزان، خانواده‌ها و کارشناسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته همین محتوای سنگین نیز کارآمدی و کیفیت لازم را ندارد و خانواده‌ها برای جبران آن باید هزینه کتاب‌های کمک درسی را هم پرداخت کنند.

"انتگرال" جزو موضوعاتی بود که در سال‌های گذشته از کتاب ریاضی دانش‌آموزان حذف شد و با وجود انتقاد اساتید ریاضی دانشگاه از این موضوع اما سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اعلام کرد: این مبحث را دانش‌آموزان رشته ریاضی وقتی وارد دانشگاه می‌شوند، می‌خوانند بنابراین نیازی به آموزش آن در دوران مدرسه نیست.

اما مباحثی از این دست در کتاب‌های ریاضی دانش آموزان کم نیست، برخی معلمان ریاضی می‌گویند: دانش‌آموزان رشته ریاضی "مشتق" را در مدرسه می‌خوانند و همین بحث را دوباره در دانشگاه یاد می‌گیرند!

در میزگردی که با هدف بررسی حجم کتاب‌های درسی و ضرورت تعدیل محتوا به منظور آزاد شدن فضا برای آموزش مهارت در مدارس برگزار شد، میزبان دکتر فرهاد کریمی؛ رئیس سابق پژوهشگاه  مطالعات آموزش و پرورش، دکتر حیدر تورانی عضو پژوهشگاه و پروانه کسایی دبیر نمونه شهر تهران در درس ریاضی بودیم.

سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به عنوان متولی اصلی، کاهش حجم کتاب‌های درسی و تعیین معیارهای علم نافع از معرفی نماینده برای حضور در این میزگرد امتناع کرد.

در این بخش از میزگرد، نظرات پروانه کسایی دبیر ریاضی درباره کتاب ریاضی دوره دوم متوسطه تقدیم مخاطبان تسنیم می‌شود.

تسنیم: دانش آموزان و خانواده‌ها سال‌هاست نسبت به حجم سنگین کتاب‌های درسی گلایه دارند، تجربه شما در طول سال‌ها تدریس کتاب ریاضی درباره سنگین بودن آن چیست؟

تربیت‌محور نبودن مدارس یک معزل است چون آموزش با نگاه به کنکور ارائه می‌شود؛ کتاب درسی برای دانش‌آموزان و معلمان اهمیتی ندارد چون پاسخگوی نیاز به کنکور نیست؛ تا قبل از کنکور 1400 می‌شد با عمیق خواندن کتاب‌های درسی به نیازهای کنکور پاسخ داد اما کنکور امسال همه معادلات را به هم ریخت و اکنون دانش‌آموزان از معلم جزوه می‌خواهند و کتاب درسی به منبعی تبدیل شده است برای اینکه فقط سرفصل‌ها را بدانیم!

فصل‌های بدون ارتباط کتاب حسابان

کتاب درسی حسابان، 5 فصل است اما فصل نخست با سایر فصول کاملاً متفاوت است و ظاهرا مولفان مختلف که با هم ارتباطی نداشتند کتاب را تالیف کرده‌اند بنابراین فصل نخست بسیار سنگین است و دانش‌آموز هر چقدر مطالعه می‌کند، نتیجه مدنظر را نمی‌گیرد و از فصل دوم به بعد وضعیت کتاب خوب می‌شود.

در کنار حجم زیاد کتاب درسی، ساعات آموزش اندک است و معلم فقط فرصت می‌کند مطالب را با یک یا دو تمرین بیان کند و این وضعیت پاسخگوی نیاز دانش‌آموزان نیست بنابراین به سراغ معلم خصوصی یا آموزشگاه‌ها می‌روند.

تسنیم: به نظر شما می‌توان بخش‌هایی از کتاب ریاضی را حذف کرد؟

 5 فصل اصلی وجود دارد که نمی‌توان آنها را حذف کرد اما از درون فصل‌ها می‌توان مطالب مختلفی را حذف کرد چرا که محتوای کتاب درسی سنگین‌تر از توان یادگیری دانش‌آموزان است و باید تعدیل شود.

این مطالب را می‌توان حذف کرد!

به عنوان مثال، هندسه تحلیلی یک فصل است و باید از کتاب حسابان حذف شود همچنین مبحث دنباله‌ها در پایه 10 مطرح شده است و در پایه یازدهم نیز آمده است بنابراین می‌توان این مبحث را فقط در پایه یازدهم ارائه کرد.

تسنیم: آیا محتوای کتاب درسی برای یادگیری دانش آموزان کفایت می‌کند؟

چگالی و مفاهیم کتاب ریاضی بسیار زیاد است

یادگیری ریاضی از طریق کتاب درسی اتفاق نمی‌افتد چون تمرین و تکرار در کتاب کافی نیست، تصور می‌کنم برای مولف کتاب درسی تعیین می‌کنند تا به عنوان مثال کتاب ریاضی را در 150 صفحه بنویسد بنابراین کتاب بدون تمرین است و دانش‌آموز ناچار می‌شود به سراغ کتاب‌های کمک آموزشی برود.

چگالی کتاب درسی از حجم مهمتر است؛ در کتاب گسسته، تمرینی داریم که درس داده می‌شود و همین یک تمرین بحث جدیدی را باز می‌کند که در درس مطرح نشده است اکنون چگالی و تعداد مفاهیم کتاب ریاضی بسیار زیاد است.

تسنیم: به نظر شما با کم شدن حجم مطالب درسی دوره متوسطه دوم چه مهارت‌هایی نیاز است تا به دانش‌آموزان ارائه شود؟

کتاب‌های مهارتی وارد دوره متوسطه دوم شده است، به عنوان یک معلم و مادر معتقدم این کتاب‌ها بسیار بی‌جا است؛ کتاب مهارت زندگی، مدیریت خانواده و سلامت و بهداشت بسیار خوب است اما در پایه دوازدهم که دائم دغدغه کنکور وجود دارد ارزش خود را به طور کامل از دست داده است و صرفاً تعدادی نمونه سؤال به دانش‌آموزان برای گرفتن نمره داده می‌شود.

در پایه ششم کتاب تفکر و پژوهش را داریم که بسیار خوب نوشته شده است اما آیا معلمی داریم که بتواند این کتاب را به خوبی تدریس کند؟ به نظر می‌رسد قبل از آنکه کتابی تالیف شود باید ظرفیت‌ها را بسنجیم.

تسنیم:  به عنوان معلم مدارس خاص تا چه اندازه تنوع مدارس را منجر به تضعیف مدارس دولتی عادی می‌دانید؟

دخترم تا پایه نهم در مدارس دولتی تحصیل می‌کرد اما از دوره متوسطه دوم احساس کردیم دیگر مدارس دولتی عادی پاسخگو نیست.

تهدید سلامت روان دانش‌آموزان با مدارس متنوع

در دوره متوسطه دوم عمده دانش‌آموزان مستعد در مدارس خاص یا غیردولتی تحصیل می‌کنند و این باعث می‌شود که سطح مدارس دولتی عادی پایین بیاید هم‌اکنون معلمان باتجربه در مدارس دولتی عادی حضور می‌یابند، اگر روند تنوع مدارس اصلاح شود سلامت روان دانش‌آموزان بهبود می‌‌یابد.

گزینش معلمان هم اشکال دارد وقتی می‌خواهند فردی را به عنوان معلم استخدام کنند تنها چیزی که پرسیده نمی‌شود، علاقه به شغل معلمی است یا اینکه از فرد بخواهند تدریس کند تا بررسی شود مناسب شغل معلمی است یا خیر بنابراین از همان ابتدا روند اشتباه است.

یک اقیانوس به عمق یک سانت یاد بگیرید!

تسنیم: محتوایی که دانش آموزان در کتابهای درسی می‌آموزند تا چه اندازه به درد دانش‌آموز می‌خورد؛ آیا نمی‌توان مهارت‌های عمومی مانند تقویت اعتماد به نفس را در مدارس آموزش داد؟

معلم فرصت نمی‌کند و فقط می‌تواند محتوای کتاب درسی را آموزش دهد، دست معلم برای توجه به مهارت‌های عمومی بسته است.

مولفان کتابهای درسی یک اصطلاح دارند مبنی بر اینکه به جای آنکه دانش‌آموز  یک دریاچه با عمق یک متر را بداند بهتر است به اندازه اقیانوس اما به عمق یک سانت فرا بگیرد بنابراین ما مطالب مختلف را در کتاب‌های درسی بیان می‌کنیم و اگر دانش‌آموز به برخی مباحث علاقه داشته باشد، خودش به دنبال آنها می‌رود!

"دانش برنامه درسی" در ایران ضعیف است/ ضرورت برون‌سپاری برای تدوین کتاب‌های درسی/ نمی‌دانیم در چه مواردی، محتوا را کم یا زیاد کنیم!احساس قیومیت به دانش‌آموزان داریم/ نادیده گرفتن نیاز دانش‌آموز در تدوین کتاب‌ درسی6 مانع پیش روی کاهش حجم کتاب‌های درسی/ چرا طرح‌های آموزش مهارت شکست خورد؟چطور "حجم‌گرا، مکانیکی و حافظه‌محور بودن" محتوای کتابهای درسی دانش‌آموزان بلای جان آموزش کشور شده است؟!

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معلمان كتاب هاي درسي مدارس دولتی دانش آموزان معلمان كتاب هاي درسي مدارس دولتی دانش آموزان مدارس دولتی عادی دوره متوسطه دوم کتاب های درسی محتوای کتاب دانش آموزان کتاب درسی دانش آموز کتاب ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۹۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان هستیم، گفت: ترک تحصیل باعث ورود به چرخه آسیب‌ها می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیر تجلی نیا در نشست خبری با رسانه‌ها بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در گذر زمان روند رو به رشد داشته است، گفت: آسیب های اجتماعی متنوع تر از قبل شده و سن افراد درگیر کاهش پیدا کرده همچنین جنبه ترکیبی پیدا کرده است و به نوعی با نوزایی در آسیب‌های اجتماعی مواجهیم.

وی افزود: دانش‌آموزی که دچار رفتار پر خطر فرار از منزل شده است درگیر آسیب‌های بعدی هم می‌شود.

مسری بودن رفتارهای پرخطر بین دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره دسته بندی آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: دسته‌بندی مختلفی از آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، یک درصد از آسیب‌های اجتماعی رفتارهای پرخطر هستند مانند اختلال سومصرف مواد، آسیب به خود، خشونت و فرار از منزل یا مدرسه که ویژگی این رفتارها مسری بودن آن است یعنی از دانش‌آموزی به دانش آموز دیگر سرایت می‌کند.

تجلی نیا با بیان اینکه برنامه‌ای از سال 1394 به نام نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان( نماد ) اجرا می‌شود، افزود: دانش‌آموزان درگیر  آسیب‌های اجتماعی، نیازهای مختلفی دارند، ممکن است دانش‌آموزی درگیر اختلالات روان شناختی باشد، درگیر فقر مطلق باشد، نیاز به درمان داشته باشد، نیازمند خدمات مددکاری باشد، بد سرپرست یا بی سرپرست باشد، کودک کار یا کودک خیابانی یا جزو اتباع  باشد، به تمام این گروه از طریق برنامه نماد رسیدگی می‌شود.

آغاز آسیب‌های اجتماعی از چهارم دبستان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در مدرسه تولید نمی‌شود، گفت: محل ظهور و بروز آسیب مدرسه است، از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی هستیم اما در عموم موارد علت آموزش و پرورش نیست.

تجلی نیا با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ایفای نقش در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان، نیروی مورد نیاز، بودجه و حمایت قانونی را در اختیار ندارد، هر مشکل دانش‌آموز متولی خود را دارد که باید دستگاه‌ها برای ارائه خدمات پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه پیشگیری 2 بخش کنشی و واکنشی است که تفاوتشان در زمان مداخله است، گفت: جنس پیشگیری در آموزش و پرورش باید پیشگیری کنشی باشد، نماد یک سند سند ائتلاف است تا با همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف، ظرفیت‌ها، امکانات و برنامه‌ها را برای ارائه خدمت به دانش‌آموزان نیازمند بسیج کنند در حقیقت نماد یک نخ تسبیح است تا تمام دستگاه‌هایی که باید به دانش آموزان نیازمند ارائه خدمت کنند را کنار هم قرار می‌دهد.

تجلی نیا گفت: پیشگیری سطح یک در برنامه نماد یعنی مهارت‌هایی به همه دانش‌آموزان، والدین و کادر مدارس آموزش داده شود، همچنین مهارت‌های خودمراقبتی نظیر کنترل هیجان به دانش‌آموز آموزش داده شود.

وی با بیان اینکه 80 درصد نماد پیشگیری است، افزود: به دانش‌آموزان آموزش مهارت‌های خود مراقبتی، به اولیا آموزش مهارت‌های فرزند پروری، به کادر مدارس آموزش مهارت‌های کنترل کلاس و مدیریت کلاس با توجه به حفظ سلامت روان دانش‌آموزان در ابعاد مختلف و ارائه مهارت‌های خود مراقبتی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فرایند دوم نماد غربالگری است، ادامه داد: ماده 44 آیین نامه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، آموزش و پرورش را مکلف کرده است، تمام دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی را از جهت تحصیلی و رفتاری در سامانه نماد یا نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان مورد رصد و پایش قرار دهد.

تجلی نیا ادامه داد: مدیر مدرسه مکلف است با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا بزه دیده ضمن ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری، وقتی دانش‌آموز نیازمند معاضدت‌های قضایی، انتظامی و حمایت‌های اجتماعی است، دانش‌آموزان را بر حسب موضوع به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری معرفی کنند.

وی گفت: در نماد، غربالگری پایه شامل دو بخش روان شناختی و آسیب‌های اجتماعی است، گفت: در بخش روان شناختی برای دانش‌آموزان پایه‌های مختلف، متناسب با مقتضیات، نیاز، سن و شرایط، آزمون‌های غربالگری طراحی می‌شود.

بررسی روانی 6 میلیون دانش‌آموز

تجلی نیا با بیان اینکه تا سال 1400-1401 آخرین سال غربالگری نماد، 960 هزار دانش‌آموز غربال شدند، ادامه داد: امسال غربالگری وسعت داده شده و تا امروز بیش از شش میلیون و 600 هزار دانش‌آموز در پایه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم و دهم غربالگری روانشناختی شده‌اند.

وی ادامه داد: هشت مقیاس بررسی شده شامل بیش فعالی، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، نقص در انجام تکالیف تحصیلی، نقص در خود کنترلی و رفتارهای آسیب رسان هستند و در دوره ابتدایی پایه اول هم غربالگری می‌شوند.

افت تحصیلی باعث آسیب اجتماعی می‌شود

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش یکی از دلایل آسیب اجتماعی را افت تحصیلی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی دانش‌آموز دچار افت تحصیلی می‌شود، دچار شکست تحصیلی شده و ترک تحصیل می‌کند، از مدرسه خارج می‌شود که این موضوع باعث ورود به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

تجلی نیا با اشاره به اینکه دانش‌آموز تا وقتی در مدرسه است از آسیب‌های اجتماعی مصون است، گفت وقتی دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و ترک تحصیل کند به نوعی احتمال درگیر شدن با آسیب‌‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

غربالگری اختلالات یادگیری پایه اول دبستان

وی با بیان اینکه اختلالات یادگیری اگر به موقع شناسایی و درمان نشود خیلی سریع روی افت تحصیلی، شکست تحصیلی و ترک تحصیل فرد تاثیر می‌گذارد، اظهار کرد: بنابراین در پایه اول دبستان آزمون غربالگری اختلالات یادگیری برای اولین بار در سطح کشور طراحی و اجرا شد.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه غربالگری نماد دو مرحله دارد، افزود: در مرحله اول همه توسط نیروهای غیر متخصص غربال و اگر دانش‌آموزی دچار آسیب شناسایی شود به مرحله دوم غربالگری ارجاع داده می‌شود و در مرحله دوم مصاحبه تشخیصی توسط نیروهای متخصص مشاور یا رابط مشاور انجام می‌شود.

تجلی نیا فرایند سوم نماد را مداخله مختصر عنوان کرد و گفت: این مداخله وظیفه تمام کارکنان مدرسه غیر از مشاور است چون مشاور وظیفه مداخله تخصصی را دارد.

20 نمره ارزشیابی معلمان برای ایفای نقش تربیتی

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سند نظام جامع مشاوره مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با امضای رئیس جمهور، بیست نمره از ارزشیابی تمام کارکنان آموزش و پرورش به ایفای نقش در حوزه تربیت، راهنمایی و مشاوره اختصاص دارد، ادامه داد: عملیاتی کردن این بند می‌تواند به اجرای فرایند نماد در مدارس کمک کند.

تجلی نیا با بیان اینکه نماد معلم محور است، گفت: اگر معلم آموزش خوب ببیند، انگیزه داشته باشد، وظایفش را به خوبی ایفا کند ما هم در بخش پیشگیری، غربالگری و درمان به موقع، موفق خواهیم بود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش فرآیند چهارم را درمان عنوان کرد و افزود: مراکز مشاوره آموزش و پرورش، خدمات مشاوره و مراقبتی را ارائه می‌دهند.

وی فرایند پنجم را ارجاع دانش‌آموزان نیازمند معاضدت قضایی، حمایتی، مراقبتی و حمایت‌های اجتماعی به دستگاه‌های مربوطه عنوان کرد و گفت: ارزیابی وضعیت دانش‌آموز انجام و در نهایت اقدامات لازم انجام می‌شود.

تجلی نیا گفت: حضور پررنگ استانداران در جلسات شورای نماد، نظارت و پیگیری وزارت دادگستری به خصوص مرجع ملی کودک تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه نماد صرفا برنامه و مسیر صحیح برای خدمت به دانش آموزان است، عنوان کرد: این کار نیازمند پای کار آمدن دستگاه‌ها، اعتماد دانش‌آموزان، اولیا و آموزگاران برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مصون کردن آنها با ارائه آموزش‌های خودمراقبتی است تا اگر کسی درگیر شود در مراحل اولیه شناسایی و ارائه خدمات ببیند.

درمان دانش‌آموزان درگیر آسیب اجتماعی همزمان با تحصیل

تجلی نیا یکی از اصول نماد را دریافت خدمات مراقبتی دانش‌آموز در حین دریافت خدمات آموزشی عنوان کرد و افزود: هدف این است دانش‌آموز از خانواده هم جدا نشود.

وی به طرح همیار مشاور اشاره کرد و گفت: این طرح در دوره اول و دوم متوسطه اجرا می‌شود، در این طرح دانش‌آموزان، یک دانش‌آموز را به عنوان همیار مشاور انتخاب می‌کنند تا با دریافت آموزش‌های خاص به خود و سایر دانش آموزان در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفای نقش کنند‌

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش با کمبود نیروی مشاور مواجهیم، ادامه داد: امسال 6 هزار نیروی مربی سبک زندگی که وظایف مراقب سلامت، معلم ورزش، مربی تربیتی و مشاور را دارد و 8 هزار نفر مشاور استخدام می‌شوند.

تجلی نیا به خط 1570 اشاره کرد و گفت: خط ملی نماد، خط فوریت و مشاوره است، در ایام هدایت تحصیلی نیز نقش هدایت تحصیلی به دانش آموزان را برعهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شغلی که مسیرش با کوله‌بار عشق طی می‌شود
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان