Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@06:50:27 GMT

واکنش استاد کاشانی به حذف نام ایران از کتاب ریاضی آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۱۲۲۲

واکنش استاد کاشانی به حذف نام ایران از کتاب ریاضی آمریکا

استاد دانشگاه کاشان از همکاری در نگارش کتاب ریاضی آمریکا به دلیل حذف نام ایران صرف‌نظر کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید علیرضا اشرفی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: به دلیل حذف نام ایران از کتاب ریاضی آمریکا قطع همکاری کردم، در کتاب ریاضی با عنوان "NeutroGeometry and AntiGeometry in Today's World" که قرار بود فصلی از این کتاب را بنویسم و توسط یکی از ناشران کشور آمریکا چاپ شود، به دلیل پیشنهاد آن ناشر برای حذف نام ایران در کتاب از ادامه همکاری با آن ناشر خودداری کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در چاپ کتاب معمولاً از دانشمندان برجسته دنیا استفاده می‌شود، افزود: در کنفرانس بین المللی ریاضی کشور، یکی از شرکت کنندگان کنفرانس که ادیتور اصلی این کتاب و رومانی الاصل بود از اعضای کمیته علمی که تماماً از افراد صاحب نام کشور هستند، دعوت کرد تا برای تهیه بخش‌هایی از کتاب، افرادی که تمایل دارند در سامانه ناشر ثبت نام کنند.

عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه کاشان تصریح کرد: با توجه به کار تحقیقاتی که انجام می‌دهم احساس کردم می‌توانم با کمک دانشجویان در فصلی از این کتاب همکاری داشته باشم تا دانشجویانم با انگیزه بیشتر کار کرده و با نشر کتاب نیز آشنا شوند.

وی خاطر نشان کرد: پس از اعلام آمادگی، ناشر آمریکایی از ما خواست که آدرس کشور ایران را در کتاب حذف کنم، اما من این پیشنهاد آنها را رد کردم.

اشرفی با بیان اینکه کمترین وظایف ما حراست از حرمت کشورمان است، گفت: ما از نعمات کشور بهره برده‌ایم و با هزینه کشور جایگاهی به‌دست آورده‌ایم، لذا کمترین وظیفه ما حفظ حرمت آن است و به همین جهت بار ارسال پیام از طریق ایمیل اعلام کردم که کشورم عشق اول من است و بدون نام آن چیزی نمی‌نویسم.

وی افزود: در قوانین آمریکا علم را در سیاست دخیل می‌دانند در حالی که خود به دیگران اعتراض می‌کنند که چرا علم را وارد سیاست می‌کنید.

عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه کاشان با بیان اینکه جامعه علمی دنیا دوست دارند که همه جای دنیا تحقیقاتشان را ملاحظه کنند و علم مورد استفاده دیگران قرار گیرد، افزود: یکی از شعارهای امروز دنیا علم به صورت رایگان و برای همه است، کمترین وظیفه ما در حق مردمی که نان شب خود را خرج تحصیل ما کردند این است که علم را به صورت رایگان و با زبان ساده در اختیار فقیرترین مردم جامعه قرار دهیم و در این راستا باید تمام نوشته‌های علمی خود را با زبانی ساده روی سایت دانشگاهی خود قرار دهیم تا همه مردم خصوصاً مردم محروم کشورمان از آن استفاده کنند.

وی تاکید کرد: از وزارت علوم درخواست می‌شود سایتی فراهم کند تا مجلاتی که مورد تأیید وزارت علوم است، در آن گردآوری شود؛ چنین سایتی مشابه انتشارات بین‌المللی جهان همچون شپرینگر خواهد بود که بازدید کنندگان بیشتری خواهد داشت و این اقدام باعث می‌شود جمع بیشتری با انتشارات کشور ما آشنا شوند.

اشرفی ادامه داد: ویژگی اصلی چنین سایتی این است که وقتی فردی وارد این سایت می‌شود احتمالاً علاوه بر مجله مورد علاقه خود، مجلات زیاد دیگری را نیز ملاحظه می‌کند و این باعث می‌شود مجلات داخلی بازدید کنندگان بیشتر و در نتیجه شهرت علمی بیشتری کسب کنند. بنابراین خود ایرانیان نیز با انتشار کارهایشان در مجلات داخل، به شهرت علمی مورد نظر خود دست می‌یابند.

کد خبر 566044

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه کاشان بسیج اساتید شهرهاي ايران کاشان علم و فناوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حذف نام ایران کتاب ریاضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد

ایسنا/آذربایجان شرقی آیین اختتامیه‌ی چهل و ششمین دوره‌ی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز برگزار و نفرات و تیم‌های برتر این دوره از مسابقات معرفی شدند.

غلامرضا حجتی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز روز جمعه ۱۴ اردیبهشت طی سخنانی در آیین اختتامیه‌ی این مسابقات اظهار کرد: دانشگاه تبریز به‌عنوان دومین دانشگاه قدیمی کشور و مشهدالشهدای دانشگاه‌‍‌های ایران اسلامی بر خود می‌بالد که همواره جزو رتبه‌های برتر علمی در سطح ملی و بین‌المللی بوده است و اکنون با دارا بودن بیش از ۲۱ دانشکده و پژوهشکده و تحصیل بیش از ۲۱ هزار دانشجوی ایرانی و بین‌المللی یکی از قطب‌های علمی کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر یکی از دانشکده‌های قدیمی و فعال در برگزاری مسابقات دانشجویی، کنفرانس‌ها و سمینارهای علمی در کشور است و بنده نیز به‌عنوان عضوی از این دانشکده افتخار می‌کنم که تقریباً هر دو سال یک بار وگاهی هر سال شاهد برگزاری این قبیل مراسمات در دانشکده‌ی ریاضی هستیم.

حجتی ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، حمایت‌های صورت گرفته از برنامه‌های علمی را نشان‌دهنده‌ی خرد بالا و علاقه‌ی شدید این حامیان به علم عنوان کرد و افزود: مطالبه‌ی اصلی ما این است که باید برای بهبود وضعیت فعلی علوم پایه و مخصوصاً ریاضی چاره‌اندیشی شود؛ چراکه اکنون حال علوم پایه در کشور چندان خوب نیست و مسئولان مربوطه همانطورکه برای جلوگیری از پیری جمعیت، قانون حمایت از خانواده و جمعیت را تصویب کردند، می‌بایست قانونی نیز برای بهبود وضعیت علوم پایه در نظر بگیرند که حتی مورد تأکید رهبرمعظم انقلاب نیز می‌باشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در خاتمه ضرورت شناسایی، تربیت، شکوفایی و تکریم استعدادهای تحصیلی به ویژه در علوم پایه و ریاضیات را خواستار شد.

مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است

رئیس دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: دانشگاه تبریز و دانشکده‌ی ریاضی برای دومین بار میزبانی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور را برعهده گرفت و این افتخار بزرگی برای ما است که میزبان یکی از معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی در سطح جهان بودیم و انجمن ریاضی ایران با افتخار از سال ۱۳۵۲ تاکنون این مسابقات را در بالاترین سطح کیفی و استاندارد برگزار می‌نماید.

سیدحمید رضا مراثی ادامه داد: برندگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور همواره جزو سرآمدان و افتخارات این علم در دنیا بودند که از جمله‌ی این افراد می‌توان به مرحومه دکتر میرزاخانی اشاره کرد که یکی از مدال آوران این مسابقات بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه در حال حاضر علوم پایه و ریاضیات حال و روز خوبی ندارد، افزود: ریاضیات علم مادر و زیرساخت بسیاری از علوم و فناوری است و علی‌رغم اینکه در اسناد بالادستی بر تقویت علوم پایه تأکید شده است، اکنون در بخش آموزش دستاورد خاصی وجود ندارد و تنها جنبه‌ی پژوهشی مورد توجه قرار گرفته است که ما باید علاوه بر تقویت حوزه‌ی آموزشی، بخش پژوهش را نیز هدفمند و در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه انجام دهیم.

رئیس دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز همچنین تربیت نیروی انسانی کارآمد را یکی از ابزارهای تحول آموزشی و پژوهشی علوم پایه عنوان و تاکید کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است و ما ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، امیدواریم این حمایت‌ها تداوم داشته و انجمن ریاضی و حتی وزارت علوم این قدم را از باب انتفاعی بودن دنبال کنند.

ضرورت حفظ مسابقات ریاضی دانشجویی کشور به‌عنوان یک برند مهم و معتبر

مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان کشور نیز گفت: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک برند معتبر و مهم محسوب می‌شود که ما باید در حفظ و تقویت این برند تلاش کنیم.

محسن شاهرضایی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان کشور در راستای حمایت از مدال‌آوران و نفرات برتر این مسابقات امتیازات ویژه‌ای را در نظر گرفته است و ما باید برنامه‌هایی را برای خروج علوم پایه و ریاضیات از وضعیت فعلی در نظر بگیریم؛ چراکه اکنون ریاضیات از وضعیت سنتی قبل خارج و به یک علم میان رشته‌ای تبدیل شده است و اهمیتی زیادی دارد.

اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول مسابقه ریاضی دانشجویی کشور از سوی مجله معتبر اشپرینگر

محمد صال مصلحیان، رئیس انجمن ریاضی ایران نیز ضمن تقدیر از تمامی عوامل اجرایی، کمیته‌های علمی و حامیان مالی این مسابقات، از اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول این مسابقه از سوی مجله‌ی معتبر اشپرینگر خبر داد.

به گزارش ایسنا، در پایان چهل و ششمین دوره‌ی مسابقه‌ی ریاضی دانشجویی به میزبانی دانشگاه تبریز، دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران، فردوسی مشهد، صنعتی امیرکبیر و صنعتی خواجه نصیر، عنوان اول تا پنجم بخش تیمی را به خود اختصاص دادند. همچنین دانشگاه صنعتی خواجه نصیر جایزه‌ی دانشگاهی که در سه سال اخیر پیشرفت محسوسی داشته است، دریافت کرد.

در بخش‌ انفرادی نیز جوایز در چهار بخش مدال طلا، مدال نقره، مدال برنز و دیپلم افتخار بین دانشجویان شرکت کننده در این مسابقه توزیع شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد