Web Analytics Made Easy - Statcounter

ربکا گلدستین، فیلسوف و نویسنده آمریکایی، در سال 1950 در نیویورک به دنیا آمد. دکترای خود را در رشته فلسفه از دانشگاه پرینسون گرفت و از آن پس در دانشگاه های معتبر آمریکا به تدریس فلسفه مشغول بوده است. تا کنون شش رمان، مجموعه ای از داستان های کوتاه، چندین کتاب تحقیقی درباره آرا و زندگی اسپینوزا، گودل، و افلاطون، و تعدادی مقاله و کتاب فلسفی منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزرای برنا، سخنرانی ها، مقاله ها و کتاب های اخیر ربکا گلدستین معطوف به این ایده است که فلسفه کماکان جایگاه با اهمیتی در علوم و فرهنگ معاصر دارد. ناتمامیت، در زندگی و آثار کرت گودل کاوش می کند، و تصویری نازدودنی از نابغه ی زجردیده ای به دست می دهد که دیدگاهش استحکام ریاضی را لرزاند، و خود او را به مرز جنون کشاند.

قضیه‌های گودِل ظاهرا نادرترین مخلوق‌های نادر هستند: صدق‌هایی ریاضی که ــ هرچند مبهم و مناقشه‌انگیز ــ به پرسش محوری علوم انسانی می‌پردازند: در انسان بودن ما چه چیزی مداخله دارد؟ آن‌ها درازگوترین قضیه‌های تاریخ ریاضیات هستند. گرچه درباره اینکه دقیقا چقدر و دقیقا چه چیز می‌گویند، توافقی در کار نیست، هیچ تردیدی وجود ندارد که حرف زیادی می‌زنند و اینکه آنچه می‌گویند فراتر از ریاضیات می‌رود، به‌طور قطع به فرار ریاضیات، و شاید حتی فراتر از آن. در واقع، طبیعت فراریاضی قضیه‌ها پیوندی نزدیک با واقعیتی دارد که دانشنامه فلسفه آن‌ها را (کم‌وبیش) در قالب انگلیسی ساده‌ای بیان کرده است. مفهوم‌های «نظام صوری»، «تصمیم‌ناپذیری» و «سازگاری» شاید نیمه فنی و مستلزم شرح و تفسیر باشند (که علت این است که چرا خواننده نباید نگران این باشد که بیان موجز قضیه‌ها آگاهی چندانی به‌بار نمی‌آورد)؛ اما آن‌ها مفهوم‌هایی فراریاضی هستند که شرح و تفسیرشان (که سرانجام عرضه می‌شوند) به زبان ریاضی برگردانده نمی‌شوند. نتیجه‌گیری‌های گودل قضیه‌هایی ریاضی هستند که از عهده این برمی‌آیند که از ریاضیات صِرف رها شوند. آن‌ها هم از درون و هم بیرون ریاضیات حرف می‌زنند. این وجه دیگری از جذابیت نمایان آن‌هاست، که کتاب پرطرفدار دیگری هم بر آن انگشت گذاشته است: گودل، اِشِر، باخ: آمیزه‌ای گرانبها و ابدی، که داگلاس هوفستادتر به خاطر آن جایزه پولیتزر گرفت.

کرت گودل بی تردید بزرگ ترین منطق دان قرن بیستم، و در کنار ارسطو و فرگه، یکی از سه منطق دان بزرگ تاریخ است. نبوغ و شخصیت کافکایی بی نظیر او بیش از هر چیز در دو قضیه ای بازتاب یافته، که به عنوان قضیه ناتمامیت معروف هستند، و گودل آن ها را به شیوه ای بدیع در ۲۵ سالگی به اثبات رساند. انتشار مقاله دوران ساز او که حاوی اثبات این قضیه بود، نقطه ی عطفی در تاریخ اندیشه ی ریاضی و منطق، و به طور کلی، علم است. کتاب قضیه گودل مجموعه ای است درباره گودل و اندیشه های او. بخش اول آن ترجمه کتاب کلاسیک اثبات گودل است که به زبانی آسان فهم قضیه ناتمامیت را توضیح می دهد. بخش دوم حاوی چهار نوشتار درباره ی شخصیت و زندگی گودل، دوستی نزدیک او با اینشتین، قضیه ناتمامیت و سایر خدمات علمی اوست، که در قرن جدید و برای مخاطبانی عام نوشته شده اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر فلسفه طبیعت افلاطون رمان فرهنگ و هنر فلسفه معرفی کتاب نیویورک قضیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب

محمد برخوردار در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب در دو مرحله برگزار شده است که در مرحله اول ۱۹ استان و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت داشتند که آثار آنان مورد داوری قرار گرفت و از ۸۵۰ اثر ارسالی، ۴۲ نفر به عنوان برگزیده معرفی شدند.

وی با بیان اینکه رتبه برتر را در بخش داستان بزرگسالان رشته داستان کودک، کسب کرده است افزود: هنر قادر است در هم افزایی میان نسل‌ها نقش داشته باشد و این درست است که شعر و قصه محصول چهار عنصر تفکر، خیال، احساس و تا حدودی تجربه خالق اثر است اما همه ی آثار خلق شده را می‌شود آتش زیر خاکستری دانست که نسیمی می‌تواند آن‌را شعله ور کند.

مدیر ادبیات و تاریخ اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان ادامه داد: قصه، بازگویی حوادث ممکن الوقوع زندگی است که خیال نویسنده به آن شاخ و برگ می‌دهد و آن را برای شنیدن جذاب‌تر می‌کند و نوشته باید آیینه‌ای باشد که بتواند سیمای جامعه را در خود منعکس کند.

برخوردار با اشاره به اینکه جشنواره ادبی دوست من کتاب، جشنواره ادبی است خاطرنشان کرد: در این جشنواره اهمیتی خوبی برای آثار ادبی قائل شده است و توانسته اعتبار کسب کند و همانگونه که میدانیم داستان نویسی برای کودکان کمک به پرورش عواطف و افکار کودکان خواهد کرد.

کد خبر 6096926

دیگر خبرها

  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است