Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@00:13:19 GMT

جزئیات مشکلات سؤالات کنکور اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۸۳۲۹

جزئیات مشکلات سؤالات کنکور اعلام شد

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، مشکلات سؤالات کنکور سراسری 1400 را تشریح کرد.

به گزارش قدس آنلاین، حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در تشریح مشکلات سوالات کنکور سراسری 1400 و میزان سوالات طراحی شده از بخش حذفیات کتب درسی و یا خارج از کتاب های درسی اظهار داشت: دانش‌آموزان مطمئن باشند که سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در جهت منافع و مصالح آن ها حساس است و موضع گیری لازم را خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت تشکیل کارگروه مشترک

معاون وزیر آموزش و پرورش با تأکید مجدد بر تشکیل کارگروهی مشترک برای رسیدگی به اعتراضات دانش آموزان بیان داشت: پیشنهادم این است که کارگروهی با حضور کارشناسان سازمان پژوهش، صاحب نظران و سازمان سنجش تشکیل شود و به طور دقیق و علمی مشخص شود که آیا این مسائلی که مطرح می‌کنیم واقعی هستند؟ آنچه که اعلام کردیم منطبق بر واقعیت بوده و با استانداردهای معین کاملا منطبق است.

مدافع حق دانش آموزان هستیم

ملکی تاکید کرد: کتاب‌های درسی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تولید شده و خانواده‌ها و دانش‌آموزان نیز از ما انتظار دارند مدافع منافع یادگیری آنها باشیم، ما قبلاً حذفیات را به سازمان سنجش اعلام کرده بودیم اگر این طور نبود سازمان سنجش می ‌توانست بگوید که حذفیات را به آنها اعلام نکرده بودیم یا دیر اعلام کردیم؛ انتظار نداشتیم این موارد مورد بی اعتنایی قرار بگیرد. مسأله این است که دانش آموزان نتوانستند این سوالات پاسخ دهند؛ مشخصاً دانش آموزان اولین تستی که می زنند مربوط به درس ریاضی است و با سوالاتی مواجه می شود که در حذفیات اعلام شده و به طور طبیعی از نظر روانی بهم می ریزند و به احتمال زیاد نتوانستند دیگر سوالات را پاسخ دهد.

وی در خصوص اینکه با توجه به اتمام کنکور انتظارتان از سازمان سنجش چیست و آیا آنها می توانند در پذیرش داوطلبان کنکور 1400 تغییراتی ایجاد کنند؟ افزود: انتظار داریم تدبیری بیندیشند. مسأله‌دار بودن این سؤالات را سازمانی بیان می کند که کتاب‌های درسی را تألیف کرده است. وقتی سازمانی که خودش کتاب‌های درسی را تولید کرده به این نتیجه رسیده که برخی از سوالات خارج از اهداف کتاب و برخی از سوالات از بخش حذفیات اعلام شده طراحی شده؛ بر خودمان وظیفه می دانیم از منافع دانش آموزان دفاع کنیم.  فکر می‌کنم کارگروه مشترک ما و سازمان سنجش و تعدادی از صاحب نظران موارد را بررسی کرده و با توجه به قوانین موجود راهکارهایی ارائه دهند؛ آنچه مسلم است هرگز صلاح نمی دانم که این قضیه به سال آینده موکول شود چون الان خانواده ها و دانش آموزان نگران هستند و الان باید به آنان پاسخ داد.

ای کاش مراعات حال دانش آموزان را می‌کردند

ملکی ادامه داد: با توجه به آموزش مجازی دانش آموزان در شرایط کرونایی قاعدتاً باید مراعات حال دانش آموزان را می‌کردند که متاسفانه نه تنها مد نظر قرار ندادند بلکه سوالاتی با دشواری بسیار بالا و تعداد قابل توجهی نیز خارج از کتاب درسی بوده است. تقاضا دارم بیانیه صادر شده مولفان را که جمع قابل توجهی از صاحبنظران حوزه ریاضی و دبیران صاحب‌نظر در این عرصه امضا کرده اند، ملاحظه کنند.

21 سوال ریاضی مشکل داشت

وی افزود: سال گذشته در نامه ای رسمی به سازمان سنجش اشکالات سوالات درس شیمی را اعلام کرده و اعتراض کردیم؛ اعلام کردیم به دلیل شرایط خاص خانواده‌ها  و دانش آموزان در دوران کرونا، برگزاری کنکور در سطح  دشوار مخصوصاً در درس شیمی  به مسائل عاطفی و روانی دانش آموزان می افزاید. امسال سوالات کنکور هم از بعد کیفی و هم از بعد کمّی دارای مسائل و مشکلات متعدد بود. طی بررسی که انجام شد در درس ریاضی رشته ریاضی 8 سوال (معادل 14 درصد) خارج از کتاب درسی  و 13 سوال (معادل 24 درصد) خارج از اهداف کتاب درسی و یک سوال اشتباه بوده است.

وی ادامه داد: براساس همین مستندات، یک سوال خارج از کتاب و بدون گزینه صحیح، هفت سوال (معادل 13درصد) با دشواری بسیار بالا، 16 سوال(معادل 29 درصد) که این موارد مربوط به سوالات درس ریاضی در رشته ریاضی می باشد.

مشکل سوالات ریاضی رشته علوم تجربی

ملکی ادامه داد: با بررسی که در درس ریاضی رشته تجربی داشتیم مشخص شد 2 سوال (معادل 7 درصد)، 9 سوال معادل 30درصد خارج از اهداف کتاب، 2 سوال بدون گزینه صحیح و 3 سوال  با دشواری‌ بسیار بالا را به خود اختصاص می‌دهد. البته در اینجا بیشترین تاکید ما به سوالاتی است که  یا خارج از کتاب یا خارج از اهداف کتاب درسی  می‌باشد که این ها به طور مشخص و طی کار کارشناسی به دست آمده است.

مشکل سوالات ریاضی رشته علوم انسانی

وی افزود: در درس ریاضی رشته انسانی 6 سوال خارج از اهداف کتاب درسی و 8 سوال معادل 40 درصد با  دشواری بالا وجود داشت.

مشکل سوالات فارسی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر اینکه این اشکالات در سوالات مختص سوالات ریاضی نیست، تصریح کرد: ما در سوالات فارسی هم این مسائل را دیدیم؛ به عنوان مثال در سوال 5 درس فارسی گروه هنر نکاتی آمده که از حذفیات کتب درسی بوده، سوال 15 در گروه آزمایشی هنر همین وضعیت را دارد، سوالات 7 و 13  فارسی گروه آزمایشی علوم انسانی نیز از بخش حذفیات بوده است. این ها مواردی نیست که حدس و گمان باشد بلکه مستنداتش موجود است و به طور دقیق بررسی شده است.

سوالات شیمی هم مشکل داشت

این مقام مسؤول ادامه داد: سؤالات شیمی هم توسط همکارانم بررسی شد که آنها هم مشکل داشت؛ به عنوان مثال پرسش های 269 و 238 جزء اهداف آموزشی کتاب نیست و پرسش های 201 و 222 خارج از اهداف کتاب درسی است. مایل نبودیم این موارد را به رسانه‌ها بکشیم.

رئیس سازمان پژوهش در خصوص گفته رئیس سازمان سنجش که اعلام کرده فقط 5 سوال خارج از کتاب درسی بوده است، یادآور شد: جالب این است که این 5 سوال هم بعد از نامه ای که ما به سازمان سنجش نوشتیم مورد پذیرش قرار گرفت. اول این را هم نمی پذیرفتند ولی بعداً این پنج سوال را پذیرفتند. حرفمان این است که استانداردهایی که اعلام کردند بالاتر از 5 سوال بوده و  محدود به ریاضی نیست بلکه در سایر دروس هم اشکالات وجود دارد منتها بیشترین اشکالات مربوط به درس ریاضی است.

وی در پاسخ به این سوال که در کنکور امسال چه تعداد سوال از بخش حذفیات کتاب های درسی بود؟ گفت: در رشته ریاضی 8 سوال، در رشته تجربی 2 سوال و در رشته انسانی 6 سوال بوده است که جمعاً 14 سوال می شود. در رشته ریاضی 12 و در رشته تجربی 9 سوال خارج از اهداف کتاب درسی طرح شده بود. همچنین در رشته ریاضی یک سوال و در رشته تجربی دو سوال اشتباه بود. 7 سوال در رشته ریاضی، 3 سوال در رشته تجربی  و 8 سوال در رشته انسانی با دشواری بسیار بالا بود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کنکور سراسری کنکور سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی خارج از اهداف کتاب درسی رئیس سازمان پژوهش رشته ریاضی رشته تجربی بخش حذفیات کتاب های درسی سوال خارج خارج از کتاب دانش آموزان سازمان سنجش ریاضی رشته بسیار بالا درس ریاضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۸۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش مهمترین عامل کاهش داوطلبان پسر در کنکور امسال به میزان ۳۴، را انگیزشی عنوان کرد و گفت: جوانان به خصوص پسران به دنبال آینده ای روشن به ویژه در حوزه مسایل معشیتی هستند و وقتی افرادی را در اطراف خود می بینند که از رشته تحصیلی شان بهره‌‌وری مناسبی ندارند از آنها الگو می‌گیرند، به عنوان مثال اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته فنی باشد اما در حرفه ای غیرمرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول باشد، جوانان از او الگو گرفته و ترجیح می‌دهند به جای ادامه تحصیل در بازار کار مشغول حرفه‌ای شوند.

وی با اشاره به ورود پسران به دانشگاه‌های غیردولتی آن هم با ثبت نام بدون حضور در کنکور، ادامه داد: آسان بودن تحصیل در دانشگاه‌های غیردولتی بدون کنکور و کسب مدرک تحصیلی با ارزش یکسان نسبت به دانشگاه‌های دولتی شاید علت دیگری برای کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور باشد.

به گفته این کارشناس،  تحصیل در خارج از کشور به دلیل سهولت علتی شده تا بیشتر خانواده‌ها ترجیح دهند پسران خود را برای تحصیل و اقامت به کشورهای خارجی بفرستند.

اسدی افزود: از سوی دیگر، دختران در گذشته در سنین کمتر ازدواج می‌کردند و ممکن بود از دبیرستان بازمانند، اما اکنون اینگونه نیست و این موضوع باعث شده حجم عظیمی از دختران به سمت کنکور آمده، سهمی از صندلی‌های دانشگاه‌ها را بگیرند، از این رو پسران انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نداشته باشند. 

وی در خصوص آسیب‌های احتمالی کاهش تحصیل پسران در جامعه بیان کرد: بی‌تردید آن گروه از تحصیل کردگانی که تحصیلات خوبی دارند بهتر می‌اندیشند و بهتر زندگی می‌کنند، همچنین، کمتر در برابر آسیب‌ها قرار می‌گیرند، اما به طور کلی این موضوع آسیب جدی به جامعه وارد نمی‌کند، زیرا جامعه نیاز دارد پسران به سمت حوزه کار بروند.

اسدی یادآور شد: البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که اگر پسران با هوش بالا و استعداد نتوانند ادامه تحصیل دهند ممکن است وارد شبکه‌های بزهکاری شوند و از هوش خود در این عرصه استفاده کنند، یا ممکن است دچار سرخوردگی شده یا از خشونت استفاده کنند، همچنین این موضوع ممکن است سن ازدواج افزایش پیدا می‌کند. 

این کارشناس آموزش و پرورش اضافه کرد: دانش آموز مستعد اگر در رشته‌های خوب و پرمخاطب نتواند تحصیل کند، بدنه علمی ما دچار آسیب می‌شود، به عنوان مثال در گذشته شاهد بودیم که دانش آموزان باهوش و استعداد بالا در رشته‌های علوم انسانی تحصیل نکردند و متاسفانه افراد ضعیف مدیر یا وکیل شدند و این موضوع مشکلات مختلفی را ایجاد کرده است.

گفت‌و‌گو از: مهدیه قمری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم ثبت سفارش کتاب‌های درسی در سریع‌ترین زمان ممکن
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟