Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت در کنکور سراسری و تصور گره خوردن بخش عمده‌ای از سرنوشت و آینده هر دانش آموزی به این آزمون ۳-۴ ساعته، جدا از فشار و استرس روانی که بر قریب به اتفاق نوجوانان و جوانان وارد کرده است، در مقابل بازاری پر رونق برای سودجویانی است که از این اوضاع و احوال برای خودشان کسب و کاری پر درآمد راه بیاندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم اینکه هیچ آمار دقیقی از گردش مالی این کسب و کار وجود ندارد، اما سال ۹۷، وزیر وقت آموزش و پرورش گردش مالی موسسات کنکوری را حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده بود؛ با وجود این حجم عظیم تبادل سرمایه در بازار داغ کنکور، صحبت از حذف این آزمون که بار‌ها و بار‌ها مطرح شده است، چندان میسر به نظر نمی‌رسد، بر این اساس دنباله دار شدن موضوع حذف کنکور و بی ثمر بودن این تلاش‌ها هم چندان عجیب نیست.

مصوبه حذف جدید حذف کنکور و کمک به دانش آموزان؟!

با وجود این شرایط، اما امسال بالاخره طلسم ۱۴ ساله قانون حذف کنکور نه به دست بهارستانی‌ها و آموزش وپرورش بلکه از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی شکسته شد و انتظار می‌رفت پنج تغییر کنکور از سال ۱۴۰۲ پایانی بر فشار‌ها و استرس‌های غول کنکور باشد.

این موضوع در گام اول مثبت به نظر می‌رسید، اما شائبه‌های حول این موضوع، مصوبه جدید را تعدیل کننده استرس کنکور نمی‌داند و فقط مسیر این کار را تغییر می‌دهد؛ البته که حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش پیشتر گفته بود عموم مؤسساتی که تست‌زنی را برای دانش آموزان آموزش می‌دهند در این روش جدید باید که تعمیق یادگیری را با دانش آموزان تمرین کنند چراکه در سوالات تستی استنتاج سنجیده نمی‌شود در حالی در امتحانات نهایی این موضوع بررسی می‌شود.

اما همچنان این شائبه پیش می‌آید که آیا تنوع مدارس و کمرنگ بودن عدالت آموزشی، چگونه می‌تواند معیاری عادلانه برای تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی دانش آموزان باشد.

ضریب تاثیر امتحانات نهایی منقطه‌ای شود

محی الدین محمدیان رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش و وزارت علوم تعارض منافع وجود دارد و همین عامل باعث می‌شود تا با آمدن مصوبه جدید برگزاری کنکور، طراحی سوالات کنکور امسال با چالش های متعددی مواجه شود.

او ادامه داد: برای آنکه تاثیر معدل در کنکور عادلانه باشد باید مانند کنکور نمره امتحانات با ضریب متناسب با منطقه اعمال شود ضمن آنکه برای مدارس خاص امتحانات استانداردسازی نهاییی در نظر گرفته شود.

رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بیان کرد: مرکز سنجش توانایی این را دارد تا با تعارض منافع در این زمینه ها با اتخاذ چنین سیاست هایی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید

اصرار و انکار بر سر دشواری کنکور سراسری ١۴٠٠/ کدام سوالات با کتاب درسی منطبق نبود؟! درس «ریاضی» کابوس کنکوری‌ها؟!

بر این اساس، کنکور امسال با روند عجیبی در طراحی سوالات پیش رفت و این گمانه‌زنی مطرح می‌شود که آیا میان این روند برگزاری و طراحی سوالات پر چالش رابطه‌ای وجود دارد یا خیر.

در این مورد حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در این باره اعلام کرده بود که تعداد سوالات خارج از کتاب در رشته ریاضی ۸ سوال، در رشته تجربی ۲ سوال و در رشته انسانی هم ۶ سوال بوده است همچنین تعداد سوالات خارج از اهداف کتاب درسی در رشته ریاضی ۱۲ سوال و در رشته تجربی ۹ سوال بوده است. 

این در حالی است که ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش در واکنش به این چنین اظهاراتی گفته بود که مصادیق این اظهارات اعلام شود ضمن آنکه معتقد بود کنکور امسال نسبت به سال قبل آسان تر بوده است.

سازمان سنجش هم اعلام کرده بود که دشواری یا آسانی یک آزمون، با محاسبه ضریب دشواری هر سؤال بعد از قرائت و تصحیح پاسخنامه‌ها انجام می‌گیرد و با حدس و گمان و صحبت‌های کلی محقق نمی‌شود. سازمان سنجش آموزش کشور هر سال بعد از تصحیح پاسخنامه‌ها، سؤالات تمامی گروه‌های آزمایشی را در گروه‌های تخصصی سازمان که وظیفه آن‌ها تجزیه‌و‌تحلیل سؤالات از ابعاد مؤلفه‌های اندازه‌گیری و سنجش، ازجمله محاسبه ضریب تمیز، ضریب دشواری و ... است، مورد بررسی قرار داده و نتیجه آن را به گروه‌های تخصصی طراح جهت بهبود روند فعالیت خود ارائه می‌دهد؛ که در این خصوص نیز گزارش تحلیلی از آن به تناوب در نشریه پیک سنجش سازمان جهت استحضار متقاضیان چاپ و انتشار می‌یابد.

آنچه که امسال کنکوری‌ها نسبت به آن اعتراضات داشتند طراحی سوالات خارج از کتاب درسی به ویژه در درس ریاضی است که در این مورد علی نظر نژاد و سروش موئینی معلمان ریاضی دوره متوسطه دوم این سوالات را بررسی و به طور مصداقی موارد خارج از کتاب درسی را استخراج کردند که در ادامه آمده است:

آنچه در زیر می‌آید بررسی سوالات حسابان است که سنجش سطح علمی داوطلبان را با اشکال مواجه می‌کنند.

علاوه بر دشواری‌ها و طراحی خارج از کتاب در دروس حسابان، در هندسه و گسسته هم مشکلات زیادی در سوالات دیده می‌شود؛ آنچه در زیر می‌آید بررسی سوالاتی است که سنجش سطح علمی داوطلبان را با اشکال مواجه می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش کنکور ۱۴۰۰ کتاب درسی تعارض منافع خارج از کتاب آموزش و پرورش طراحی سوالات دانش آموزان کتاب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۷۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

وی افزود: افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب رشته از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دوره‌ها شده‌اند، تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود حداکثر ۵۰ کدرشته محل اقدام کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه از تعداد بیش از ۱۲۵ هزار نفری که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، ۶۸ هزار و ۷۶۵ نفر مرد و ۵۶ هزار و ۴۰۹ نفر زن هستند، گفت: تاکنون بیش از ۸۹ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده اند، اما این آمار شامل مجازین دانشگاه آزاد اسلامی نیست.

وی یادآور شد: با توجه به چهار اصلاحیه برای دفترچه راهنمای انتخاب رشته و اضافه شدن ظرفیت و یا تغییر و حذف برخی کدرشته محل ها، داوطلبان در صورت نیاز می‌توانند نسبت به ویرایش فرم انتخاب رشته خود اقدام کنند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه آزاد به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های آن دانشگاه اقدام کنند. کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه سنجش درج شده است.

کریمیان افزود: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.


انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت ثبت نام کنند/آخرین مهلت آخراردیبهشت
  • اعتراض برخی دانشجو معلمان به نحوه گزینش در آموزش و پرورش استان گیلان
  • حواشی فوتبال جنجالی بهانه دست کیهان داد: دیدید ورود زنان غلط بود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات