Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: کنکور سراسری 1400 به رغم اعتراض برخی داوطلبان کنکور سراسری مبنی بر اینکه شرایط کشور کرونایی بوده، فاصله بین کنکور سراسری سال گذشته و کنکور سراسری امسال کمتر از یکسال است، فرصت مطالعه کم بوده و کنکور کارشناسی ارشد بعد از کنکور سراسری پیش‌بینی شده است، طی 4 روز از نهم تا دوازدهم تیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری کنکور با حواشی هم همراه بود که اولین حواشی، ماجرا کلاهبرداری برخی افراد جهت فروش سؤالات کنکور و تقلب بعضی داوطلبان بود؛ این موضوع تا جایی پیش رفت که متقلبانی دستگیر شدند و کلاهبردارانی به دام افتادند.

اما حاشیه دوم کنکور سراسری 1400، موضوع سختی سؤالات بود؛ به‌گونه‌ای که برخی داوطلبان عنوان کردند که سؤالات به قدری سخت بود که امکان پاسخگویی نبود؛ برخی داوطلبان آنقدر از طراحی سؤالات سخت کنکور گلایه‌مند بودند که با ایجاد کمپین‌هایی، خواستار پیگیری مسؤولان شدند.

یکی از داوطلبان کنکور سراسری 1400 به خبرنگار فارس گفت: سؤالات به قدری سخت بود که اصلا باور نکردنی بود؛ احساس می‌کردم سؤالات از کتاب‌هایی به غیر از کتاب درسی طرح شده است.

وی ادامه داد: طراحی سؤالات سخت در شرایطی بود که ما نیمی از سال تحصیلی 99ـ98 و تمام سال تحصیلی 1400ـ1399 را به صورت مجازی درس خواندیم و حق‌مان اینگونه سؤال طرح کردن نبود.

گلایه‌های داوطلبان کنکور سراسری، موجب شد که سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ورود کند و سؤالات کنکور را رصدی کند و طی نامه‌هایی به وزیر آموزش و پرورش و سازمان سنجش، گلایه‌های خود را مطرح کند.

در نامه حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آمده است: «: با توجه به گزارشات دریافتی و بررسی‌های انجام شده بر روی سؤالات آزمون سراسری سال جاری با اینکه انتظار می‌رفت با عنایت به هماهنگی و مکاتبات قبلی به عمل آمده با آن سازمان در طراحی سوالات آزمون امسال شرایط خاص کرونایی در نظر گرفته شود تا از فشارهای روانی که در این دو سال به دانش آموزان و خانواده‌های آنان وارد شده، کاسته شود، متاسفانه نه تنها در برخی از دروس ( خاصه درس ریاضی) چنین چیزی رخ نداد بلکه شاهد عدم تطابق برخی از سوالات آزمون با رویکرد، اهداف و دامنه محتوایی کتاب‌های درسی بودیم، تاحدی که برخی از سوالات صراحتا ناظر به مفاهیمی بود که در کتاب‌های درسی هیچ اشاره‌ای بدان نشده است».

همان روز رئیس سازمان سنجش کشور خطاب به حسن ملکی خواست که به طور دقیق بگوید که کدام سؤال خارج از محتوا و اهداف کتاب درسی طرح شده است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این بار به ارائه آمار پرداخت و گفت: تعداد سؤالات خارج از کتاب در رشته ریاضی هشت سؤال، در رشته تجربی دو سؤال و در رشته انسانی هم 6 سؤال بوده است. تعداد سؤالات خارج از اهداف کتاب درسی نیز در درس ریاضی و رشته ریاضی ۱۲ سؤال و در رشته تجربی ۹ سؤال بوده است.

ملکی همچنین در خصوص تعداد سؤالات اشتباه اظهار کرد: در درس ریاضی رشته ریاضی یک سؤال، در رشته تجربی دو سؤال بوده است.

وی خطاب به مسؤولان سازمان سنجش گفت: اگر می‌خواهید اثبات شود ما اعلام کردیم که کارگروه تشکیل دهید تا کارشناسان ذیربط در آنجا حضور یافته و توضیحات لازم را ارائه کنند.

به گزارش فارس، حالا باید دید مسؤولان سازمان سنجش چه اقدامی خواهند کرد؟ آیا به برگزاری کارگروه بین آموزش و پرورش و سازمان سنجش تن می‌دهند و آیا داوطلبانی که از این سؤالات آسیب دیدند، به حق خود خواهند رسید؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سؤالات كنكور كنكور 1400 حسن ملكي رئيس سازمان سنجش رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي کنکور سراسری سازمان سنجش رئیس سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۴۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی است

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان‌ و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌ آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آن ها به این شکل است: مشابه آن ها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آن ها بدهند.

می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آن ها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آن ها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند.-نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آن ها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب تازه ای به آن ها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آن ها تقویت می‌کنند. در قالب های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • پیام وزیر علوم درپی درگذشت نخبه کنکوری
  • پیام درگذشت وزیر علوم در پی درگذشت نخبه کنکوری
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • فوت دردناک نخبه کنکوری به همراه پدرش + جزئیات